سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: طرح ملی هرخانه یک پایگاه سلامت در واقع اقدامی برای ارتقای سواد سلامت خانوادهها، همچنین برای تغییر شیوه و اصلاح زندگی و در نتیجه انتخابهای سالم برای زندگی سالم است.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: طرح ملی هرخانه یک پایگاه سلامت در واقع اقدامی برای ارتقای سواد سلامت خانوادهها، همچنین برای تغییر شیوه و اصلاح زندگی و در نتیجه انتخابهای سالم برای زندگی سالم است.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر محمد مهدی بانشی افزود: اجرای آزمایشی طرح هرخانه یک پایگاه سلامت با هدف جلب مشارکت مردمی و به دنبال آن اجتماعی کردن نظام آموزشی در حوزه سلامت برای اولین بار در دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان به همراه استان های قزوین و کاشان و سپس همدان در آذرماه سال گذشته آغاز و با توجه به موفقیت اجرای این طرح در پیشبرد اهداف در حوزه سلامت، اجرای طرح هر خانه یک پایگاه سلامت از خرداد امسال با دستور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به صورت ملی کلید خورد.
وی تصریح کرد: همکاران ما در حوزه بهداشت و درمان در مرکز استان و هشت شهرستان در کنترل ویروس کرونا تاکنون نشان دادند که با اراده و استفاده از ظرفیت درونی خود تا چقدر می توانند در برابر بحران های استقامت و در طرح های نظیر کنترل فشار خون بالا موفق عمل کنند.
دکتر بانشی، عنوان کرد: فرهنگ غنی مردم کهگیلویه و بویراحمد و کادر بهداشتی و درمانی از دورترین نقاط تا مرکز استان و به صورت کلی در کشور عزیزمان، چرا که ایران سرآمد مدیریت مطلوبتری در راستای کنترل کووید 19از سایر کشورهایی که از نظر زیر ساخت بهداشتی و درمانی برخوردار بودند، مثمثر ثمر واقع گردیده است.
وی عنوان کرد: از آنجا که کشورهای جهان در برابر یک ویروس منحوس به نام کرونا، به طور برابر و عادلانه مقاومت می کنند و این مسابقه برابر نشان می دهد که کشورها چقدر توان علمی و مدیریتی برای شناسائی بیماری های ناشناخته و بحران ها دارند، مطمئنا کرونا درس آموخته های بسیاری داشت و کشورهایی را نشان داد که با امکانات بسیار عالی به زانو درآمدند.
سرپرست مرکز بهداشت استان، اضافه کرد: در طول مدتی که با کرونا درگیر بودیم، باید عرض کنم که ای کاش این طرح 4 ماه زودتر از شیوع ویروس کووید19 شروع می شد و برای کنترل این مهمان ناخوانده بهترین مددکار در راستای افزایش سطح سواد سلامت اول مردم و در مراحل بعدی به کمک رسانه ها، صدا و سیما و از همین شروع طرح دست نیاز بسوی همه عزیزان کما فی سابق دراز می کنم.
دکتر بانشی یادآور شد: بر اساس این برنامه ملی در هر خانواده یک نفر به عنوان سفیر سلامت خانوار در دورههای آموزش حضوری و مجازی خودمراقبتی شرکت کرده و مسئولیت مراقبت سلامت خود، خانواده و جامعه را برعهده میگیرند.
دکتر محمد مهدی بانشی با تأکید بر آموزش سفیران سلامت خانوار، عنوان کرد: با ارائه آموزش ها مردم در خانه و محل کارشان از بیماریها یا حوادث پیشگیری میکنند، بیماریهای مزمن را مدیریت کرده و از سلامت خود بعد از بیماری حاد یا ترخیص از بیمارستان حفاظت میکنند.
مسئول آموزش و ارتقاء سلامت مرکز بهداشت استان اضافه کرد: آموزشهای لازم به سفیران سلامت در سه حوزه پیشگیری، درمان و توانبخشی از طریق جزوهها و کتابهای آموزشی و همچنین آموزشهای حضوری و مجازی ارائه میشود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: طرح هر خانه یک پایگاه سلامت اقدامی مهم و ارزنده برای ارتقای سواد سلامت خانوادهها و در نتیجه ارتقای سلامت جامعه است که قابلیت جهانی شدن دارد و اما اجرای موفق این طرح و جذب حداکثری سفیران سلامت نیازمند اطلاعرسانی به خانوادهها با روشهای مختلف از جمله استفاده از ظرفیت رسانه از مزایای این طرح ملی است.
به گزارش وب دا: اولین جلسه طرح هر خانه یک پایگاه سلامت با حضور سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و سایر مدیران واحدهای مختلف در سالن اجتماعات مرکز بهداشت استان کهگیلویه بویراحمد برگزار شد.




